MetaCoat behaalt SEASIDE-label!

26/02/2015

Het SEASIDE-label werd slechts aan een vijftal poederlakkerijen over het hele land toegekend, bovendien is MetaCoat de eerste lakkerij die het AA Seaside label haalt! 
Eind vorig jaar nog mochten we u meedelen dat MetaCoat het Qualicoat-kwaliteitslabel in de wacht sleepte. Nu melden we u vandaag graag dat MetaCoat als kers op de taart ook het SEASIDE-label behaalde.

Dit label werd slechts aan een vijftal poederlakkerijen over het hele land toegekend, en staat dus garant voor topkwaliteit!

Kwaliteit voor agressieve milieus
Om een SEASIDE-label te behalen worden extra strenge eisen opgelegd aan het coatingsysteem. Een SEASIDE-systeem biedt dan ook sterkere weerstand in bijzonder agressieve milieus (kuststreek, industriegebied, ...).
Onder het SEASIDE-systeem voor aluminium wordt er minimaal 2g/m² afgebeitst in plaats van de gewoonlijke 1 gram.
Bijzonder is dat MetaCoat als eerste en enige loonlakkerij de AA Seaside norm behaalde. Deze AA betekent dat het afbeitsen in 2 fasen gebeurt: alkalisch beitsen, na een spoeling met demi-water gevolgd door zuur beitsen - een uniek proces. Om SEASIDE AA te behalen moet er gegarandeerd minstens 0,5 g/m² per fase worden gebeitst.

MetaCoat kan u dus officieel de beste kwaliteit in de markt bieden wat betreft deze hoge beschermingsgraad.
Indien u voor een van uw projecten opteert voor een SEASIDE-systeem, informeren we u daar graag over.

Het certificaat kunt u ook hier downloaden. Voor meer info over klimaatzones en/of agressieve milieus, kan u de fiche raadplegen in de downloads-sectie.

PDF certificaat