Diensten

Als professionele poederlakkerij biedt MetaCoat u een hele waaier aan mogelijke bewerkingen: van staalstralen tot chemisch voorbehandelen en van plooien tot poederlakken.

Of je nu een radiator hebt die klaar is voor een facelift, een grote reeks metaalconstructies moet laten poederlakken, of designstukken wilt laten behandelen, MetaCoat bekijkt samen met u zorgvuldig welke behandeling het meest geschikt is voor uw stukken. Materialen en chemische – en/of mechanische voorbehandeling worden perfect op elkaar afgestemd. Ook al uw knip - en plooiwerk neemt MetaCoat graag voor haar rekening.
Zo kunnen we als lakkerij elke keer weer uw ‘finishing touch’ zijn, met net dat beetje meer.

Aarzel niet contact op te nemen met al uw vragen en/of opmerkingen!

Stralen machinaal

Een goede voorbehandeling van het metaal is essentieel voor een goede kwaliteit van de coating. Stralen is als behandelingsmethode uitermate milieuvriendelijk. MetaCoat beschikt hiervoor over een automatische straalmachine en een eigen samengesteld staalstraalmiddel. De straalmachine verwijdert de walshuid, de gloeihuid en andere verontreiniging op het oppervlak.

De regeling van de werpwielen en de doorvoersnelheid zijn afhankelijk van de materiaalsoort, de materiaaldikte en de mate van corrosie. De trommelreinigers van de machine reinigen het straalmiddel voortdurend en de stofafzuiging zorgt voor een veilige en verantwoorde werking.

Chemisch voorbehandelen

Vooraleer wij de producten coaten moeten ze meerdere aaneensluitende voorbehandelingen ondergaan. Afhankelijk van de materiaalsoort en eisen van de klant hebben we de keuze uit 12 behandelingen.

MetaCoat ontwikkelde een uniek stappensysteem met sproeikamers, waar wij de meest geschikte behandelingen combineren in een geautomatiseerd sproeiproces. Op die manier maken we een op maat gemaakte cocktail met ontvetten, beitsen, ijzerfosfatatie en chroomvrije passivatie.

Dit systeem biedt meerdere voordelen op een klassiek dompelsysteem van andere lakkerijen door de combinatie van de chemische en mechanische inwerking. Bovendien is er geen risico op het verwisselen van de stukken of dat de delen opnieuw in contact komen met drijvende vervuiling zoals wel mogelijk is in een dompelbad. De projectmatige behandeling zonder tussentijdse manipulatie tijdens het proces heeft dus heel wat voordelen. Onze mechanische sproeiers geven de stukken precies de juiste hoeveelheid chemie. Daarnaast gaan bij dompelbaden de vetten bovenaan drijven. Op het einde van de behandeling komen de stukken dus opnieuw in contact met deze vetten. Bij dompelbaden bestaat ook het risico op het verwisselen van de stukken. Dit kan bij ons niet omdat in onze productie de stukken projectmatig worden opgehangen en per balk door de lijn gaan.

MetaCoat beschikt over een inhouse labo om alle processen zelf te kunnen monitoren.

Poederlakken

MetaCoat is gespecialiseerd in het poederlakken van metalen zoals aluminium, staal en verzinkt staal. Wij poedercoaten zowel unieke als serieproducten met toepassingen in bijna alle sectoren. In onze uiterst moderne lakstraat behandelen wij stukken met afmetingen tot 7 meter lang, 2 meter hoog en 1 meter breed. Onze laklijn is berekend op een maximum van 550 kg.

Bij het poedercoaten worden de poederdeeltjes elektrostatisch geladen. In tegenstelling tot natlak zijn er dus geen oplos- en verdunningsmiddelen nodig. Het poeder is dan ook onschadelijk voor mens en milieu. De poederlak die niet hecht op het substraat vangen we op en hergebruiken we.

Nadat het poeder is aangebracht, laten we het uitharden in een oven van 180 graden. Zo krijgen we een laagdikte van 80 tot 120 micron in één arbeidsgang. Dit is een groot voordeel ten aanzien van natlak, waar zulke laagdiktes moeilijk te realiseren zijn. Voor toepassingen in gebieden met agressievere klimaten, in industriële omgevingen of voor hoge visuele standaarden gebruiken we meestal twee lagen: een epoxy basislaag en een polyester toplaag.

Er is een uiterst breed scala aan soorten, kleuren en kwaliteiten van poeders. De keuze voor het meest geschikte poeder hangt af van veel verschillende factoren zoals de gewenste bescherming tegen UV-stralen, luchtkwaliteit en/of chemische resistentie. Onze experten staan u bij met uitgebreid en professioneel advies voor al uw poederlak-projecten.

Duplex poederlakken

Het aanbrengen van een poederlaag bovenop een epoxy primer noemen we een duplexsysteem. Dit biedt de allerbeste bescherming tegen corrosie. De poederlaag beschermt de onderlaag tegen aantasting en omgekeerd. Dit maakt uw product bijzonder sterk en duurzaam. Neem snel contact op voor meer info over duplex poederlakken!

Knippen en plooien

MetaCoat beschikt over een ultramoderne plooi- en knipbank voor uw knip -en plooiwerk. Met onze LVD knippen we voor u aluminium platen op maat. Indien u dat wenst, plooien we het aluminium aansluitend met onze PPEB-plooibank die geschikt voor plooiwerk tot 4 meter. Deze ultramoderne CNC-gestuurde machine is met zijn Cadman 3D touch-bediening een goed voorbeeld van de innovatieve werkmethodiek van MetaCoat. De plooibank heeft 8 assen en een drukkracht van 170 ton.

Het voordeel van dit modern machinepark in eigen huis, gecombineerd met het poederlakken, betekent dat we korte doorlooptijden kunnen garanderen.

Snelservices

Standaard wordt uw bestelling verwerkt volgens onze planning binnen de op dat moment gebruikelijke leveringstermijn (gemiddeld +- 10 werkdagen).

Prioriteit:
Uw bestelling wordt verwerkt binnen de 7 werkdagen na besteldatum voor 17u. Deze service kan tegen beperkte meerprijs en is mogelijk voor alle opdrachten na overleg.

Topprioriteit:
Uw bestelling wordt verwerkt binnen de 3 werkdagen na besteldatum voor 17u. Deze service kan tegen meerprijs, doch is beperkt in aantal en slechts mogelijk na overleg en schriftelijke goedkeuring.

Orders zonder vermelding 'prioriteit' worden als een standaard order verwerkt.
Voor orders waarbij meerdere bewerkingen nodig zijn (zoals knip- en plooiwerk) worden er per bewerking 2 werkdagen extra voorzien.
Bij iedere verwerkingswijze kunnen de goederen steeds afgehaald worden na klaarmelding via e-mail of status gereed op MyMetaCoat.

Montage

MetaCoat voert ook beperkte nabewerkingen of assemblages uit. Zo bespaart u tijd, moeite, handling- en transportkosten.

Verpakken

Na de kwaliteitscontrole verpakken we de producten. Het verpakkingsmateriaal zorgt voor de nodige bescherming tijdens het transport. Als u dat wenst, verpakken we de metalen met krimpfolie zodat ze schuifvast ten opzichte van elkaar staan tijdens het vervoer.

Het verpakken gebeurt steeds in nauw overleg met de klant. Vaak komen wij samen tot nieuwe verpakkingsmethoden om de materialen efficiënt en risicoloos te transporteren.

Gereedmelding

We houden ons strikt aan de afgesproken levertijden. Bij bepaalde kleurcombinaties zijn orders soms echter sneller klaar. Daarom hebben wij een service waardoor u per mail een bericht ontvangt als het product gereed is. Laat ons weten of u gebruik wenst te maken van deze service.

Bovendien kan u de status van uw order ook in real time 24/7 online volgen via onze webapp MyMetaCoatDe vermelde datum ‘uiterlijk klaar’ zal bijgesteld worden naarmate we de productie datum naderen. Lees hier de gebruikstips.

Transport

MetaCoat neemt graag uw logistieke zorg over. Voor u betekent dit een efficiencyverbetering, focus op uw kernactiviteiten en de zekerheid dat uw logistieke processen altijd goed verlopen. Wij pikken uw metalen op voor de behandeling en leveren ze achteraf - zorgvuldig afgewerkt en verpakt - weer af.

ERP en traceability

MetaCoat investeerde in een compleet ERP-systeem, waarbij ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Al onze processen zijn volledig ‘traceable’. Via scanners weten wij op elk moment waar de stukken zich bevinden tijdens het poederlakken, knippen en plooien. Door het ERP-systeem volledig te koppelen aan de productie, worden continu alle procesparameters gelogd en handhaven we een doorgedreven kwaliteitsbewaking. Wij controleren de duurtijd van elke productiefase, de oventemperatuur …

U kan nu ook al uw bestellingen 24/24 online volgen via MyMetacoat!

Kwaliteitscontrole

MetaCoat controleert steekproefsgewijs na elk proces de uitgevoerde bewerking of aangebrachte conserveringslaag. De kwaliteitscontroleur en onze medewerkers beschikken hiervoor over diverse testapparatuur. In ons eigen laboratorium voeren we ook verschillende metingen en testen uit.

Daarnaast laten we periodiek extern testen uitvoeren. Door voortdurend te focussen op kwaliteitscontrole, sturen wij de processen - waar nodig - bij. Zo gebruiken we steeds de nieuwste productietechnologieën en garanderen hierdoor constant een hoge kwaliteit.

De allerhoogste kwaliteit bereik je door goede afspraken; lees daarom zeker onze richtlijnen voor een succesvolle samenwerking.

Qualicoat

Qualicoat geniet als kwaliteitslabel veel aanzien in de wereld van oppervlaktebehandeling.

Het protocol voorziet dat een label slechts verleend wordt aan oppervlaktebehandelaars die aan de strenge Europese eisen voldoen die Estal voorschrijft.
Om het label te behalen, werd MetaCoat dan ook onderworpen aan verschillende inspecties en audits. 
Qualicoat stelt hoge eisen aan de onderneming, zowel inzake het gebruikte materiaal als wat opvolging betreft. Finaal worden dan gelakte materialen op kwaliteit en resistentie getest.

MetaCoat doorstond alle kwaliteitsproeven met glans: hiermee wordt aldus bevestigd dat het poederlakproces bij MetaCoat aan de strenge Europese kwaliteitseisen voldoet.

Bovendien investeerden we ook fors in een vernieuwd labo om zo inhouse alle nodige testen te kunnen uitvoeren. Zo heeft u als klant een extra zekerheid dat de kwalitiet van uw project ten alle tijde gewaarborgd wordt.

Meer info betreffende Qualicoat kan u hier raadplegen: www.qualicoat.net 

Onderhoudsproducten

Om de mooie uitstraling van uw lakwerk te behouden is een correct onderhoud belangrijk.
De frequentie hiervan wordt mede bepaald door invloeden van het milieu en blootstelling aan regen en wind.

Producten voor periodiek en herstellend onderhoud zijn bij MetaCoat te verkrijgen.
Lees hier ons advies voor onderhoud van aluminium en het gebruik van deze producten.

Voor het bijwerken van kleine beschadigingen zijn lakstiften verkrijgbaar. Lees zeker onze aanbevelingen voor het herstellen van lakbeschadigingen.